Despre

Înființat în 2016, clubul ACS Fortuna Becicherecu Mic se adresează elevelor de școală primară, gimnaziu și liceu din județul Timiș și nu numai, dorindu-se promovarea fotbalului feminin și atragerea tinerelor sportive din întreaga zonă a Banatului.

În prezent, Fortuna Becicherecu Mic are două echipe care participă în campionatele naționale ale României, mai exact senioarele care joacă în Liga I, și junioarele care participă în Campionatul Național de Junioare Under 15.

PARCURS

Promovare din primul sezon


În primul sezon, Fortuna Becicherecu Mic s-a înscris în Liga I, echivalentul Ligii 2 de astăzi, la finalul căruia a promovat în primul eșalon cu 11 victorii și 3 înfrângeri în 14 meciuri.

Înscrisă și în Cupa României, echipa s-a oprit în optimile de finală.

Primul sezon în Liga I


În 2017, Superliga a devenit Liga I, iar Fortuna Becicherecu Mic s-a clasat la finalul sezonului pe locul 8 cu 20 de puncte. În ceea ce privește Cupa Românei, echipa s-a oprit în prima fază a comptiției.

Senioarele sunt vicecampioane


După un sezon foarte bun, ACS Fortuna Becicherecu Mic a obținut titlul de vicecampioană a Ligii I și a fost finalista Cupei României.

2018 este anul înființării echipei de junioare, participantă în Campionatul Național de Junioare Under 15. La turneul „Fotbal și feminitate” junioarele au terminat pe locul 3, iar la turneul final al Campionatului Național de Junioare s-au clasat pe locul 7. În luna iunie au obținut primul loc la Melissimo Football Fest, turneu organizat de Școala de Fotbal Lucian Sănmărtean, și locul 2 la un turneu internațional de dezvoltare din București în luna august.